neděle 15. ledna 2017

Holčička a dospělá žena

Jaký je rozdíl mezi holčičkou a dospělou ženou?

Úryvek z konstelace na ostravské skupině Omega (13.12.2015).


Holčička Lásku vyžaduje a udělá cokoli, aby ji od svého okolí nějak dostala. Zkouší zaujmout, být ve středu pozornosti, svádět, být roztomilá, manipulovat, dráždit, provokovat, vzbuzovat politování: udělá cokoliv, aby lásku získala. Holčička lásku nedává, ale snaží se ji získat na všech frontách. Proto jako partnera si vybírá Tatínka: někoho, kdo ji bude láskou zahrnovat, kdo ji bude hodně dávat, ale sám od Holčičky nebude příliš vyžadovat. Holčička bere, Tatínek dává, tak to chodí.

Když holčička vyroste a založí si rodinu, začne napodobovat svou matku nebo se snaží stát její opakem. Obrátí se z holčičky, která bere, na matku, která dává. Matka dává všem, ale pro sebe nechce nic. Na konci dne padá vyčerpáním a nedoceněností, zahořklá a zraněná. Přeci nepřestává doufat, že jednoho dne její okolí (partner, děti), její Velké srdce ocení a vrátí jí její lásku (energetickou investici zpět). Matka je vlastně obrácená holčička, holčička naruby, Velká holčička. Její srdce je jako okénko ve školní jídelně obrácené na výdej. Nikdo jí neřekl, v čem spočívá dospělá ženskost.

Malá holčička (energii, pozornost, lásku) bere, Velká holčička dává.
Ale nemá ji.
Malá i velká holčička (energii, pozornost, lásku) postrádá.

A co dělá dospělá žena?

Dospělá žena láskou zahrnuje sebe samou, své tělo, nosí a živí ji v sobě, je láskou, je v jejím středu. Je v lásce, vyzařuje ji. Stará se o sebe a o své štěstí. Cítí se, vnímá se. Je se sebou a u sebe. Díky tomu negeneruje ve svém okolí kyselost a zahořklost jako velká holčička, která se obětuje, ale skřipe přitom čelistmi. Všichni okolo ní se v tomto poli lásky kolem ni cítí dobře, osvěžují se její přítomností, nabíjejí se, vyživují se, ale lásky neubývá. Není to obchod, není to investice, není to manipulativni výměna, není to hra na dávám-beru. Je to energetické pole, které ženu (respektive ženskou část v muži) obklopuje. Žena se v něm koupe, koupe v lásce své tělo, podobně jako kočka vrnící si na plotně. Ona je gravitačním centrem, ona je Bůh, ona je Zdroj. Vše se k ní vrací, vše ji ctí, vše si nemůže pomoci, cítí nutkání a poslání ji ctít a milovat také. To je královna na svém trůnu. Celé stvoření před tímto principem pokleká a nemohouc si pomoci mu slouží.

Dospělá žena se v lásce koupe, koupe v ní celé své tělo a tato energie ji obklopuje a vytváří domov.

1 komentář:

  1. A kdo holčičce poradí, jak být ženou? Nebo - jak se jí to přihodí?

    OdpovědětVymazat