pondělí 23. dubna 2018

Uran v býku (2018-26)

15. května se nám URAN přehoupne ze znamení Berana do znamení Býka. Jaké změny tím pro nás nastanou? Se skupinou Astro Selfconnection jsme se na toto téma konstelačně podívali.





Uran v Beranu vykonal velmi mnoho práce a tvrdé dřiny, valil nás a tlačil hlava nehlava do našich procesů a změn a odchází nyní k smrti unaven "na střídačku". Jeho místo nyní přebírá "čerstvý býk". Zatímco Uran v Beranu stál blízko muže, Uran v Býku nyní stojí blízko ženy.

Uran v Beranu (2010-18) rozrýval především MUŽE. Muži to mohli pociťovat, jako když jim něco neustále zasahuje do oblasti solar plexu a rozrývá je to. Uran v Beranu se zde pokoušel rozrušit, uvolnit a demontovat pevné mocenské struktury na bázi zafixovane plutonske energie (ztuhlé magma), aby uvolnil průchod tomu, co má přijít v budoucnu. Díky tomu se muži po této éře cítí poněkud rozebraní, udření "prací na sobě", unavení neustálým "šťouráním" v sobě, uvnitř svého solárního pletence, uvnitř své psychické citlivosti. Solar plexus souvisí s osobní mocí, sebevědomím, vztahem k sobě samému, ohnivostí, vůlí a vyjadřováním emocí. Tato éra nyní končí. Již není třeba "šťourání se v sobě". Průchody byly otevřeny, uvolněny a nyní přichází doba, v níž je pro muže hlavním mottem DĚLAT DOBROU PRÁCI. Muž si vyhrnuje rukávy, bere do rukou pluh nebo sekeru, plive si do dlaní a za spokojeného hvízdání se dává do díla.




ŽENA je touto změnou u muže rozradostněna, protože nyní z ní spadá jakási tíha. Hodně toho bylo doposud na ní, vše se snažila řídit, když muž "nefungoval". Nyní vidí, že muž je s vyhrnutými rukávy a bez sebe-rozdírání mnohem stabilnější a může se o něho opřít. Konečně! Mužskou oporu nyní velmi potřebuje, protože Urana v býku a jeho procesy bude nyní intenzivně pociťovat hlavně ona. Co se mění? Žena zjišťuje, že to, co nyní bude pod taktovkou Urana v býku probíhat, nemůže NIJAK ŘÍDIT ANI OVLÁDAT HLAVOU ANI VŮLÍ (to byl předchozí beran), nezbývá ji, než NECHAT DÍT, TO CO SE DĚJE A AUTENTICKY V TOM BÝT, PROŽÍVAT VŠE V PŘÍTOMNÉ CHVÍLI, neutíkat od toho do mentálních struktur a jiného "zaneprázdnění se jinde než teď a tady". Má být v tom co je a plně to prožívat - to je vše. Nic víc se ani dělat nedá. Jde o to pochopit, že ona velká práce se vlastně "děje sama". Trávíme nebo rodíme právě TO, CO JE. (Moje kamarádka s miminkem v bříšku se jednou rozvalila a řekla: "já si teď prostě tak těhotním.")




Při Uranu v beranu platilo: vytýčím si cíl na obzoru - a hurá za ním! Tramtadadá a hrr za svou vizí. Nyní to začíná být už přežitkem, to už se unavilo. Nyní přichází jiná síla. Z nitra země, zevnitř života, zevnitř živých organismů, zevnitř buněk. Nyní vše zraje samo, jako zrno v obilí. Život expanduje, zemsky botná a klíčí sám ze sebe, organicky. Slunce, které zaplavuje všechny atomy na naší planetě obrovskou hřejivou silou nyní může pronikat i do vláken, jež mu "elektrickým kladivem" prosekal a zprůchodnil jeho pomocník: Uran v Beranu (jako Michelangelo mramorem). Poděkujme mu za tu tvrdou práci. Spojením sil Země a Slunce nyní všude klíčí zlato země.

Hlavní změna je přechod z vertikály do horizontály. Muž dělá DOBROU PRÁCI, žena JE (a je požíváním v JE) a celou přírodou hraje, bzučí a zní echo PLODNOSTI.




(Uran se nám letos ještě do berana na chvíli vrátí, bouchne ještě párkrát perlíkem do mramoru, ale bude pak v býku až do roku 2026).

2 komentáře:

  1. no tak si jen tak prostě budu :-D a u manžela už to začíná-fakt si vyhrnuje rukávy a na co jsem čekala týdny nebo měsíce...ba i roky už se dalo do pohybu hurá !!!!!

    OdpovědětVymazat